Avtalat

Två personer som arbetar på en byggarbetsplats
Två personer som gör en high five under ett möte
En person som arbetar på sin dator

Projektinformation

  • Tjänster: Användningstester
  • Kund: Avtalat
  • Projektdatum: 2019 - 2022

Kort om projektet

Design med ambitionen att alla ska förstå och uppskatta pension och försäkring via jobbet, även innan det behövs.

Bakgrund

Har du någonsin funderat på kollektivavtalad tjänstepension och försäkring?

Året 2021 lanserades Avtalat.se, en webbplats som erbjöd samlad information och vägledning gällande dessa frågor, för både arbetstagare och arbetsgivare. Avtalat bildades av Svenskt Näringsliv, LO och PTK.

Innan Avtalat lanserade den första versionen av deras sajt anlitades vi för att stötta deras utvecklingsarbete av webbplatsen genom att utföra iterativa användartester på high-fidelity prototyper. Sedan dess har vi haft ett avtal där vi erbjudit löpande stöd med UX-research i den fortsatta utvecklingen av webbplatsen under de kommande åren, i syfte att upprätthålla och förbättra användbarheten på sajten.

Avtalat logo


Vårt arbete

Genom den mångfald av användarstudier vi har genomfört i samarbete med Avtalat har vi fått större insikt i kollektivavtalens omfattande och komplexa karaktär. Fördelarna med dessa avtal är inte allmänt välkända och ett av de primära målen med den nya sajten Avtalat.se är att ta itu med detta genom att tillhandahålla information i ett lättillgängligt och mer lättsmält format. Våra användarstudier har därför fokuserat på att utvärdera just dessa aspekter.

För att säkerställa att alla användare enkelt skulle kunna navigera och hitta information på sajten rekryterades representativa urval av testdeltagare (både arbetsgivare och anställda). Testsessionerna inkluderade genomarbetade frågor och scenarier för att sätta testdeltagarna i realistiska situationer, och därmed samla in så relevant och pålitlig feedback som möjligt. Usability Partners har gett Avtalat mångsidig feedback för att hjälpa till att förbättra webbplatsen samt insikter för att underlätta framtida utveckling.


"Förbättringar vi gör baseras på testresultaten. Vi har varit väldigt nöjda med arbetet och genomför vi fler externa användartester hoppas vi samarbetet kan fortsätta."


Produktägare, AvtalatFler case